zondag 6 mei 2012

Actuele rentestanden hypotheek

Om op een goede manier te vergelijken dient u te beschikken over de laatste en dus actuele hypotheek rentestanden. Banken en hypotheek verstrekkers veranderen dagelijks of wekelijks de rentestanden passend bij de algehele rentestand. De banken beconcurreren met een net iets andere hypotheek rente stand zodat u daarvan kunt profiteren. De rentestand is momenteel relatief laag echter tussen de verschillende hypotheek verstrekkers zijn er duidelijke verschillen. Zodoende kunt u als startende woning koper of woning bezitter voor hypotheek oversluiten een goed vergelijk maken tussen de actuele rentestanden.

Vergelijk actuele rentestanden hypotheek

U dient voor een goede beslissing voor de keus uit hypotheek aanbieders actuele gegevens van de rentestanden te vergelijken. Aan verouderde gegevens heeft u uiteraard niets. Via hypotheek tarieven kunt u gemakkelijk de laatste gegevens omtrent de rentestanden van verschillende hypotheek aanbieders per looptijd vergelijken zodat u daaruit de meest gunstige hypotheek en rente combinatie keuze kunt maken. Bij een vergelijk ziet u overzichtelijk de volgende aspecten op een rij:
  • de hypotheek aanbieder in kwestie;
  • de actuele rente standen per aanbieder per looptijd;
  • of de rente standen wel of niet onder de NHG vallen.
Zodoende kunt u overzichtelijk een vergelijk maken van de meeste gunstige actuele rentestanden voor hypotheken.

Het juiste moment voor oversluiten

Veelal is het zo dat men aan oversluiten denkt zodra de laatste maand van het oude hypotheek contract ingaat. Dan dient er snel een nieuwe hypotheek aanbieder gevonden worden en daartoe kunt u de actuele rentestanden voor hypotheken vergelijken. Zodoende kunt u op een makkelijke manier de hypotheek oversluiten via rentestanden vergelijk. Het kan ook zijn dat u een hypotheek heeft met een hoge rente stand. De rentestanden liggen nu veel gunstiger en dus kan het interessant zijn om een hypotheek open te breken en een nieuwe af te sluiten. Let wel dat de hypotheek daarmee iets toeneemt. Zodoende kunt u profiteren van lagere maandlasten. Let wel dat de totale waarde van de hypotheek niet meer dan 104% van de marktwaarde van de woning is.

Variabel of vaste rentestanden

Na de bankencrisis - deels veroorzaakt door onhandige speculaties en hypotheken met variabele rente – kunnen hypotheken niet meer worden afgesloten op basis van een variabele rentestand. Dit is ook wel zo verstandig aangezien een vaste rentestand zekerheid biedt waardoor u altijd weet hoeveel u aan de hypotheek per maand kwijt bent. Blijkt uit het vergelijk van de actuele rentestanden voor de hypotheek dat de actuele rentestanden laag zijn, dan is dat het aangewezen moment om een hypotheek voor de lange termijn af te sluiten. Ook u kunt profiteren van een lage rente door nu een langdurige hypotheek af te sluiten.

Vergelijk en profiteer

Door nu rentestanden te vergelijken kunt u de beste hypotheek aanbieder uitkiezen passend bij uw eigen wensen. Vergelijk verstandig, beslis hoelang u van een lage rentestand wilt profiteren en sluit de meest optimale hypotheek af. De rentestand is laag en met een vergelijk tussen rentestanden blijft uw hypotheek betaalbaar. Laat u des gewenst informeren omtrent uw persoonlijke mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek met een lage rentestand.

Eigen geld in hypotheek inbrengen

beschikt u over eigen geld? Krijgt u bijvoorbeeld binnenkort een goeden handdruk? Houdt er bij het gouden handdruk berekenen rekening mee dat u een lagere rente kan bedingen indien u eigen geld hebt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten