zondag 6 mei 2012

Tips bij keuze strafrechtadvocaat

Schakel de strafrechtadvocaat Groningen in indien u wordt gedaagd voor het gerecht. Het strafrecht behelst alle rechtsregels aangaande:
  • gedragingen van personen welke strafwaardig worden geacht;
  • welke straffen kunnen worden opgelegd passende bij de strafwaardige gedragingen;
  • en op welke manier kan worden gekomen tot de realisatie van de strafoplegging behorende bij die gedragingen.
Het strafrecht bepaalt dus de sanctie indien men op een onjuiste manier handelt danwel iets nalaat te doen. Binnen het civiele recht gaat men in op het aansprakelijkheidsrecht, echter binnen het strafrecht staat het bestraffen van de veroorzaker voorop. Het kan daarbij zijn dat de gedaagde eveneens gehoord wordt, echter de gedaagde kan zich op het zwijgrecht beroepen. Om uw zaak ook goed verdedigd te hebben binnen het strafrecht dient u de strafrechtadvocaat Groningen in de arm te nemen.

Onder verdeling binnen het strafrecht

In het strafrecht worden twee vormen van recht onderscheiden. Het strafrecht bestaat uit:
  • het materiële strafrecht: dit beschrijft alle strafbare feiten en de daaraan gerelateerde straf hoogte. Deze staan omschreven in het Wetboek van Strafrecht oftewel Sr;
  • het formele strafrecht oftewel het strafprocesrecht waarin de procedurele spelregels opgenomen zijn welke binnen het materiële strafrecht worden toegepast. Deze staan omschreven in het Wetboek van Strafvordering oftewel Sv.

 Laat u binnen het strafrecht goed vertegenwoordigen, aangezien het Openbaar Ministerie u wil bestraffen.

Betekenen dagvaarding

Omdat u voor het straf gerechtshof moet verschijnen, wordt u een dagvaarding gegeven. De wordt u verstrekt binnen het strafrecht door de gerechtsdeurwaarder. Zodra u de dagvaarding is overhandigd – dit wordt ook wel betekenen van de dagvaarding genoemd – wordt daartoe een Akte van Betekening opgesteld als bewijs dat u de dagvaarding heeft ontvangen. Dit is dan ook een onderdeel van de rechtszaak waarbij de geldende termijnen voor het voorkomen van de zaak bij de rechter in acht moet worden genomen. De gedaagde heeft namelijk zeven dagen de tijd om zelf voorbereidingen te treffen aangaande de ten laste legging en daartoe dient u de advocaat voor strafrecht Groningen in te schakelen.

Procedure fouten binnen strafrecht

Het verkrijgen van bewijs aangaande uw gedragingen dient uiteraard op een rechts geldelijke manier verkregen zijn door het Openbaar Ministerie. Daartoe zijn procedures opgesteld binnen de Wetboek van Strafvordering. Het Openbaar Ministerie dient zich te houden aan die regels. Kan echter geconstateerd worden dat bewijs onrechtmatig door bijvoorbeeld de politie is verkregen, dan kan dat bewijs nietig worden verklaard. Dat kan dan ook betekenen dat u als gedaagde door het vervallen van de bewijslast vrijkomt. Legitimiteit van bewijslast is binnen de Nederlandse rechtsstaat uitermate belangrijk, en dus laat u de procedure van het verkrijgen daarvan ook controleren. Kan worden geconstateerd dat de “onpartijdigheid” van de rechter ter sprake komt, dan kan u via de strafrecht advocaat de rechter wraken. Laat u bijstaan door de strafrecht advocaat Groningen zodat uw belangen optimaal behartigd en verdedigd worden.

Strafmaatregel

U bent onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Daartoe dient het Openbaar Ministerie legitiem bewijslast aan te dragen om aan te tonen dat u schuldig bent aan de binnen de dagvaarding gestelde feiten. Binnen het juridisch systeem is het zo dat u recht heeft op hoor en wederhoor. De onpartijdige rechter dient te luisteren naar alle argumenten van beide partijen. Het is namelijk de vraag:
  • of u werkelijk schuldig bent aan de ten laste legging;
  • of er anderen bij de gepleegde feiten betrokken zijn geweest;
  •  is de ten laste legging feitelijk uw schuld, of is er sprake van onjuiste bewijsvoering;
  • of u daarbij toerekeningsvatbaar bent;
  • enzovoorts.
Vele aspecten kunnen de voortgang van een rechtszaak beïnvloeden en alles heeft dan ook invloed op de hoogte van de eventuele strafmaat danwel vrijspraak. Laat u goed ondersteunen door de strafrechtadvocaat Groningen, zodat uw zaak tot vrijspraak of een verminderde strafmaat leidt.

Rijbewijs ingevorderd

Is uw rijbewijs ingevorderd? Dan het u te maken met het strafrecht. Indien u uw rijbewijs kwijt bent, kan een strafrecht advocaat u helpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten