zondag 6 mei 2012

Tips bij uw keuze voor notariskantoor in Amsterdam

Bij het notariskantoor Amsterdam kunt u al uw akten officieel laten passeren en registreren tegen een schappelijke prijs. U kunt dan ook bij het notariskantoor Amsterdam voor een legio aan akten aankloppen, zodat uw belangen, rechten en plichten jegens een tweede of meerdere partijen concreet worden vastgelegd. Daarmee weet iedereen dan ook wat er gedaan moet worden. Bij het notariskantoor Amsterdam kunt u terecht voor onder andere de volgende akten:
  • oprichtings akten voor ondernemingen met meer dan één bestuurder of eigenaar;
  • hypotheek- en overdrachtsakten;
  • samenlevingscontracten en testamenten;
  • huwelijkse voorwaarden.
  • Voorbeeld samenlevingscontract
Laat u informeren door het notariskantoor Amsterdam indien u uw belangen behartigd wilt hebben. Ook bij hoger beroep aantekenen.

Akten voor ondernemers

U wilt een onderneming opstarten conform het vennootschapsrecht waarbij u mogelijk een rechtspersoonlijkheid creëert. Dit betekent dat u met meerdere bestuurders een onderneming gaat voeren en dus dienen de onderlinge verhoudingen vastgelegd worden.
  • hoeveel kapitaal brengt iedere bestuurder in, wel of niet bij uitgave van aandelen;
  • wordt er kapitaal van buitenaf aangetrokken;
  • welke rol spelen de verschillende bestuurders binnen de onderneming;
  • wat is de doelstelling van de onderneming;
  • wat is de naam van de onderneming en waar is het gevestigd, enzovoorts.
Leg uw belangen binnen de onderneming concreet vast en schakel daartoe het notariskantoor Amsterdam in.

Akten bij aankoop pand

Voor de aankoop van een pand in de zakelijke of private markt dient daartoe een overdrachtsakte te worden opgesteld, welke na het voltooien van de financiering via de notaris wordt bekrachtigd. Voor de financiering van het pand kan eigen kapitaal aangewend worden maar het kan ook via een hypotheeklening verstrekt worden.
  • De hypotheekakte legt vast hoe de hypotheek lener kapitaal leent bij een hypotheek verstrekker, en hoeveel rente daartoe per maand moet worden vergoed. Ook wordt aangegeven op welke manier wordt gewerkt aan de aflossing daarvan. De hypotheek is daarbij verstrekt met de woning als borg. Bij een eventuele betalings achterstand heeft de hypotheek verstrekker het recht om de woning te verkopen;
  • De overdrachtsakte legt vast welk pand wordt overgedragen. De oude eigenaar levert daarbij aan de nieuwe eigenaar het pand nadat de financiering rond is en nadat de akten zijn ondertekend. Het notariskantoor Amsterdam regelt uw overdracht van eigenaarschap middels officiële registratie.

Akten in de privé sfeer

Tussen twee partners dienen eveneens afspraken te worden gemaakt. Dit kan mondeling echter het één en ander schriftelijk vastleggen is beter. Dit is trouwens een vereiste indien u een woning wilt aanschaffen, omdat duidelijk moet zijn dat u samen woont en de gezamenlijke huishoudelijke kosten moeten dragen. Bent u niet getrouwd dan dient u een samenlevingscontract op te stellen zodat de verdeling van de kosten maar ook boedel is geregeld. Wilt u elkaars erfgenaam zijn dan dient u tevens een testament op te laten stellen. Bent u getrouwd of u gaat trouwen dan kunt u ook huwelijkse voorwaarden opstellen, waarmee bepaald vermogen of boedel als niet gezamenlijk bezit wordt beschouwd. Via verschillende akten kunt u dan ook binnen de privé sfeer de uitgangspunten van het partnerschap neerleggen zodat beide partijen weten wat elkaars rechten en plichten zijn. Regel uw belangen goed door akten te laten passeren bij het notariskantoor Amsterdam. Zoekt u een notaris of advocaat in de buurt van Amsterdam? Denk dan eens aan een advocaat Leeuwarden. Veel advocaten Leeuwarden hebben een samenwerkingsverband met een advocaat of notaris in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten